5268HS
HELVOIRT
tel. 0411-642323

Helvoirt ongelukkig, SVSSS gelukkig: 0-2

Helvoirt bood de nieuwe koploper SVSSS de nodige weerstand, deed voor vrijwel niets onder, maar moest uiteindelijk tegen de effectieve Udenhouters buigen met 0-2.

Tussen de stormen Dudley en Enuice door werkte Helvoirt in eigen huis de derby tegen SVSSS af. Een tegenstander die Helvoirt de laatste jaren goed ligt. Helvoirt begon ook veelbelovend, maar het was SVSSS dat in de 6e minuut een, discutabele, goal maakte. Uit een hoekschop van Ramon Dekkers ging de bal over de achterlijn. Grensrechter Raf Verhoeven vlagde daarvoor, maar de scheids liet het door gaan. Vervolgens gaat een Helvoirt speler met pijn aan het hoofd neer, maar ook nu mag SVSSS door en in een drukke 16 meter drukte Jim de Laat vervolgens met succes af: 0-1. Hoewel de scheids nog met Raf overlegde, keurde hij het doelpunt toch nog toe aan SVSSS. In de 1e helft die daarna volgde, gebeurde er voor beide doelen vrij weinig. Alleen een hoekschop van Dekkers ging bijna binnen en zag Rico de Laat z’n inzet van de lijn worden gehaald. Doelman Bjorn Boer moest ook nog redden op inzetten van Noah Geurtz en Collin van den Bergh en ook voorkwam een inglijdende SVSSS-verdediger dat Rico de 1-1 op het bord kon zetten.

Ook na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen kwamen amper in de 16 van de tegenstander, maar toch was het met name Helvoirt die voor de meeste dreiging zorgde. Het was echter de Laat namens de bezoekers die het dichtst bij een doelpunt was. Hij kopte van dichtbij op de paal. Halverwege de 2e helft was het wel raak voor de Laat. Hij werd door Lars Cornelissen met een steekpass op Jannes Verhulst afgestuurd en knalde overtuigend de 0-2 binnen. Helvoirt kon in het vervolg niet verder komen dan 2 kansen voor invaller Jeroen de Bever. De eerste schoot hij net over, de tweede zag hij van dichtbij gestopt worden door Boer. Namens SVSSS kreeg de Laat nog een grote kans op z’n 3e, maar raakte een voorzet van links maar voor de helft. Zo was Helvoirt ongelukkig en SVSSS gelukkig. Dat laatste in dubbele zin, want SVSSS is na vanmiddag ook de nieuwe koploper.

Op zondag 6 maart is de volgende wedstrijd van Helvoirt. Thuis tegen Olympia’18.