5071BV
UDENHOUT
tel. 013-5112002

Helvoirt blijkt frustrerend tussendoortje voor SVSSS: 1-1

Voor SVSSS zijn het de weken van topwedstrijden, met een duel tegen Helvoirt er tussendoor. Dat tussendoortjes ook vaak tegen kunnen vallen, bleek vandaag. Helvoirt legde een behoorlijke wedstrijd op de mat en mocht met een punt tevreden zijn. Zeker op basis van de 2e helft.

Voor de thuisploeg zijn het, zoals in de intro vermeld, weken van de waarheid. Vorige week speelde het tegen CHC en komende week wachten Emplina en Volharding. Helvoirt begon het beste aan de wedstrijd, maar de eerste grote kans was voor SVSSS na een kwartier spelen. Op aangeven van Ronald Frijters leek Stefan Dekkers van dichtbij simpel binnen te glijden, maar doelman Jannes Verhulst gooide zich tot 2x toe met succes voor het schot. Ook had hij een antwoord op een inzet van Jim de Laat. De 1e helft kenmerkte zich in een Helvoirt dat het meeste balbezit had en ook de iets betere ploeg was, maar SVSSS dat de kansen kreeg. Tegen de rust werd Rico de Laat dan weggestuurd door Collin van den Bergh en rondde ook met een mooie lob af, maar buitenspel, wat toch te betwijfelen viel, zette een streep door dit doelpunt. Dekkers was aan de andere kant ook nog dichtbij de 1-0 toen zijn inzet net naast rolde.

Na rust kwam de thuisploeg het best uit de kleedkamer, maar het duurde tot de 58e minuut voordat dat ook tot een kans leidde. Opnieuw was het Dekkers en nu rolde de inzet tegen de paal. In de tegenaanval bediende Luke van der Bruggen Rico op maat en, in een identieke situatie als in de 1e helft, maar dan zonder buitenspel te staan, passeerde hij de uitkomende doelman Bjorn Boer met een lob: 0-1. Daarna kreeg de andere Dekkers, Ramon, ook een grote kans. In een vrije schietpositie schoot hij echter ruim naast. In de 64e minuut viel de 1-1 dan wel, maar op geheel eigen kracht gebeurde dat niet. Stan van den Brand zag z’n schot van een meter of 20 via een Helvoirt speler in het doel verdwijnen. Een kwartier voor tijd had Helvoirt, zowaar uit het niets, weer voor kunnen staan. Nick van der Bruggen knalde een teruggelegde bal van Rico op de onderkant van de lat. Met het nodige kunst en vliegwerk moesten de verdedigers van Helvoirt de gevaarlijke aanvallers van de thuisploeg in toom zien te houden en dat lukte best aardig. Ook de gevaarlijke steekpassjes waar de Udenhoutse ploeg veelvuldig mee strooide werden bijna allemaal onderschept. Toch nam de frustratie bij de thuisploeg ook wat lichtjes toe. Zo maakte Mathijs van Ingen een overtreding op de net ingevallen Niels Verhoeven en nadat een aanval was afgelopen kreeg van Ingen z’n 2e gele kaart te zien. Ook de Laat kon zich niet inhouden tegenover Nick, maar kwam met geel weg. Die zelfde de Laat had daarna de 2-1 op de voet, maar schoot naast. De scheidsrechter besloot vervolgens om bijna een kwartier aan blessuretijd (!) bij te trekken. Je vraagt je toch af waar hij die vandaan haalde. Aan een sproeier die plotseling aansprong kon het in ieder geval niet liggen. Maar (diep) in die blessuretijd gebeurde er nog genoeg. 98e minuut: R Dekkers schiet een vrije trap net naast. 99e minuut: kopbal Mike de Koster, die door Jannes met de nodige moeite tot hoekschop werd verwerkt. 101e minuut: een opstootje op de achterlijn met Nick en van den Brand in een hoofdrol, maar daar bleef het niet bij. Er kwam geel voor beide heren, maar in dat opstootje had Jeroen de Bever ook een slaande beweging gemaakt en mocht er met rood vanaf. Na 14 minuten, die toch wel 20 minuten leken te duren, kwam er een einde aan een vaak rommelige en spannende wedstrijd, waarbij het opstootje op het laatst toch wel een smet was, want die had gewoon voorkomen kunnen worden met die vreemde lange blessuretijd.

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd. Uit naar Volkel, waar Helvoirt bij winst een goede stap zet richting handhaving.