5268HS
HELVOIRT
tel. 0411-642323

Helvoirt slaat in de slotfase ruim effectief toe tegen EVVC: 3-0

In de 1e helft viel er best veel te beleven, zonder tot veel kansen te komen, maar na rust was het matig wat beide ploegen lieten zien. Tot de slotfase aanbrak en er ineens weer van alles gebeurde. Het was uiteindelijk Helvoirt dat, mede dankzij de nodige invallers, nog een ruime 3-0 zege boekte. Al was de zege wel iet wat geflatteerd. Door deze zege is Helvoirt, zo goed als, zeker van handhaving en kan het zich gaan opmaken voor het 10e seizoen als 2e klasser.

Opnieuw een Europese week voor het 1e. Na Volkel vorige week zondag en CHC donderdag, nu weer op zondag EVVC. De 1e helft was niet bepaald saai. Er werden veel mooie duels uitgevochten en beide ploegen kregen een paar kansjes. In de 12e minuut moest een kopbal van een EVVC’er uit een hoekschop van de lijn worden gekopt en kopte Menno van Hattum niet veel later net over. Na een half uur kopte Bart van Griensven van dichtbij over en kreeg Tim Verhoeven na een mooie aanval een vrije schietkans, maar raakte de bal niet goed en raapte doelman Dilan Heurkens de inzet simpel op.

In de 2e helft gebeurde er haast niets. Geen kans en, laat staan, een doelpoging. Het was meer genieten van het mooie weer dan van het spel op het veld. Pas in de 80e minuut veerde het publiek op toen Mark van Zoggel na een misverstand kon scoren, maar schoot naast. Het leek op basis van de 2e helft ook niet meer dan logisch dat het 0-0 zou worden. Tot de 83e minuut aanbrak. Heurkens moest voor het eerst echt aan het werk op een vrije trap van Luke van der Bruggen. En uit die hoekschop die volgde vond invaller Jeroen de Bever het hoofd van Menno die in de lange hoek dan toch de 1-0 aantekende. EVVC appelleerde nog voor buitenspel, maar dat werd door de scheidsrechter meteen weggewoven. Het leek een bevrijding, de 1-0, want de wedstrijd kwam eindelijk echt los. In de 87e minuut leek Helvoirt het duel te beslissen toen Heurkens een schot niet helemaal klemvast kon krijgen en, de net ingevallen, Bram Teurlinx was attent en kopte de rebound, en z’n eerste treffer in het 1e,  binnen: 2-0. In de extra tijd was Jannes Verhulst belangrijk met z’n enige redding van de middag. Opnieuw uit een hoekschop die van dichtbij door Jannes uit de bovenhoek werd gehouden. In de 94e minuut werd het duel definitief in het slot gegooid. Rico de Laat stuurde, ook een invaller, Max Verbeek op Heurkens af die het vervolgens beheerst afmaakte en daarmee ook z’n eerste officiële treffer in het 1e op z’n naam zette: 3-0. Voor Max ook een mooie beloning na ruim 2 jaar revalideren van een knieblessure. Na 9 duels zonder zege (5x gelijk, 4x verloren), was deze zege dus meer dan welkom en bovendien speelde Helvoirt zich hiermee, zo goed als, veilig. Getuige dit seizoen een knappe prestatie.

Volgende week gaat Helvoirt op bezoek bij DAW Schaijk.