5262LX
VUGHT
tel. 073-6570400

Helvoirt moet ook tegen Real Lunet een ruime nederlaag incasseren: 4-1

Ook tegen mede degradant Real Lunet moest Helvoirt met 0 punten van het veld. De Vughtenaren maakte deze middag ook meer aanspraak op resultaat. Het duel duurde echter maar 80 minuten, maar de resterende 10 minuten worden, gezien de stand en belangen van beide teams, niet meer uitgespeeld.

Tja, hoe moet je deze wedstrijd benaderen. Beide zijn al gedegradeerd. Real Lunet wordt definitief 13e en laatste en Helvoirt 12e. Toch namen beide ploegen het duel serieus, want beide ploegen met hun sterkst mogelijke opstelling. Real meldde op de website dat er veel kansen zouden kunnen zijn aan beide kanten. Kansen waren er wel veel, maar dan voornamelijk voor de thuisploeg. Enes Sonay schoot net naast, Franklin Garlo schoot naast in de rebound nadat Jannes Verhulst de vrije trap van Murat Dogan half kon wegwerken en diezelfde Dogan knalde na een actie net over. De 1-0 na 15 minuten was dan ook een logisch gevolg. In een uitbraak zette Diego Okonkwo Sonay vrij voor Jannes en de 1-0 was een feit. 5 minuten later was Jannes te laat t.o.v. Okonkwo en kreeg Real Lunet een strafschop die door Kiley Thijs benut werd: 2-0. Nee, het was geen best half uur van Helvoirt, maar zowaar na 32 minuten was Helvoirt in de 16 van de thuisploeg en bijna was het meteen raak. De volley van Menno van Hattum eindigde via doelman Jesse de Vries op de paal. Niet lang daarna kreeg ook Helvoirt een strafschop, na een overtreding op Jeroen de Bever. Rico de Laat bleef ook rustig vanaf 11 meter; 2-1, wat ook de ruststand was, en daar mocht Helvoirt nog best tevreden over zijn.

Helvoirt kwam ook goed uit de kleedkamer en kreeg via Thijs Pijnenburg ook vrij snel een grote kans op 2-2. Na een actie van Marcus Smarius vond hij van dichtbij de Vries op z’n weg. Real beperkte zich te loeren op een counter en tussen de 56e en 58e minuut had dat tot 3x toe (bijna) succes. Eerst kreeg Jeroen een goede schietkans, maar diens inzet werd geblokt en in de counter werd met 2 passes Garlo vrij voor Jannes gezet en was het niet 2-2, maar 3-1. Guillermo Le Couvreur liet het een minuut later na om op identieke wijze de 4-1 aan te tekenen door van dichtbij over te schieten, maar opnieuw een minuut later werd Sonay door Moaad El Bazzaz vrij voor Jannes gezet en scoorde rustig 4-1. Daarmee werd de angel meteen uit het duel gehaald, want er gebeurde haast niets meer. Tot de 80e minuut. Scheidsrechter Jester Francisca stopte ineens met lopen, wachtte even en ging er toen alsnog bij zitten. Hij bleek een zweepslag te hebben opgelopen en verliet een beetje geëmotioneerd het veld. Hoewel er dus nog 10 minuten officieel te spelen waren bij de 4-1 tussenstand, vulde de scheidsrechter toch in dat het gestaakt was vanwege een blessure bij de scheidsrechter en de resterende minuten nog ingehaald moeten worden. Maar omdat beide ploegen dat niet meer zagen zitten, met name gezien de tussenstand, is besloten om de tussenstand als eindstand definitief vast te leggen.

Volgende week maandag 29 mei zal Helvoirt de competitie afsluiten met een thuisduel tegen WSC.