5126BH
GILZE
tel. 0161-451993

Helvoirt weer onnodig met lege handen na 3-0 nederlaag in Gilze

Bijna een uur lang speelde Helvoirt een prima wedstrijd tegen een van de ploegen in vorm, Gilze. Totdat een zondagschot van 20 meter in de bovenhoek verdween en Helvoirt er daarna amper meer aan te pas kwam. Met wel wat geflatteerde cijfers was een effectief Gilze wel de terechte winnaar deze middag.

Is het weekje vrij na de nederlaag in Rijen Helvoirt goed uitgekomen? Feit was wel dat het nu opnieuw die kant op moest, maar dan naar de zuiderburen van Rijen, Gilze. Gilze is een ploeg die de smaak te pakken heeft in 2023. Nadat het vlak voor de winterstop met 1-5 won van Real Lunet, verloor het daarna nog maar 1x, speelde 1x gelijk en won er 5. Misschien dus niet echt een prettige tegenstander om je te herstellen van een 6-0 nederlaag, maar Helvoirt deed dat eerder al in november toen het tegen hetzelfde Gilze met 2-1 won na een eerdere 1-7 nederlaag. Maar over de 1e helft kunnen we kort zijn. Het ging gelijk op, zonder goed voetbal, en de kansjes waren dan misschien wel voor Gilze maar die waren niet echt benoemingswaardig. Na een half uur spelen kreeg Noah Geurtz voor Helvoirt de eerste echte grote kans van dit duel. Hij kopte net voorlangs. En tegen de rust schoot Rico de Laat na een 1-2 met Menno van Hattum tegen de buitenkant van de paal. 0-0 was desalniettemin een logische ruststand.

Ook na rust waren de verschillen klein, al kwam het gevaar voornamelijk van de thuisploeg. Maar een doelpunt hing niet bepaald in de lucht, tot in de 54e minuut juist uit diezelfde lucht een doelpunt kwam vallen. Nadat de Helvoirt defensie eerst nog Willem van Eijck van een kans kon afhouden, kwam de afvallende bal voor de voeten van Thomas Schilders, die vervolgens met een uithaal van ruim 20 meter de bovenhoek vond; 1-0. Het was een doelpunt wat de thuisploeg duidelijk sterker maakte en het initiatief kwam meer en meer in handen van de thuisploeg. Echt grote kansen kwamen er niet uit voort, maar Jannes Verhulst moest na een uur voor het eerst echt aan het werk op een inzet van van Eijk nadat hij eerst een vrije trap in de muur schoot, en z’n tweede poging een stuk beter was. Een kwartier voor tijd besliste de thuisploeg het duel. In een vol gebied op de rand van de 16 kon Gilze een bal toch terugleggen op de inkomende Jordi van Alphen die met een lage schuiver in de lange hoek Jannes versloeg; 2-0. 4 minuten later scoorde van Alphen z’n 2e nadat hij een teruggelegde kopbal geheel vrijstaand op de penaltystip al vallend kon inschieten; 3-0. Alleen in de 87e minuut kreeg Helvoirt nog een kans op de 3-1, maar na een mooie aanval stond Noah echter buitenspel waardoor de 3-1 niet doorging. Op basis van de 2e helft was Gilze wel de verdiende winnaar, maar wie de eerste helft zag en naar huis ging en later deze eindstand zag, moet toch verbaasd hebben opgekeken.

Hoe dan ook, Helvoirt bleef opnieuw zonder resultaat, terwijl er echt weer een resultaat mogelijk was. De 8e plaats, die minimaal rechtstreekse handhaving betekend, begint zo goed als uit zicht te raken. Met nog 6 duels te gaan bedraagt de achterstand op Trinitas Oisterwijk, die daar nu staat, 7 punten. Niets is onmogelijk natuurlijk, maar moeilijker wordt het wel. Volgende week is Helvoirt opnieuw vrij, nu vanwege pasen. Op 16 april ontvangt Helvoirt in eigen huis Uno Animo.