Nulandia 1 - Helvoirt 1 2-0

5391EE
NULAND
tel. 073-5327257

Helvoirt haalt opnieuw te weinig uit eigen spel en geeft Nulandia zege cadeau: 2-0

Eenrichtingsverkeer was het dan misschien wel niet, maar het was opnieuw een wedstrijd waarin Helvoirt in grote delen van de wedstrijd de betere was, maar te weinig met de mogelijkheden deed en de tegenstander effectief toesloeg. Ook vandaag tegen Nulandia was dat het geval, dat een geflatteerde 2-0 zege behaalde op Helvoirt.

Een behoorlijk koude middag in Nuland. Maar er lag kunstgras, dus het duel kon gewoon doorgaan. Maar echt warm kregen de aanwezige toeschouwers niet bepaald van de eerste 20 minuten. Verder dan de nodige hoekschoppen van Nulandia kwam het duel niet. Pas na 22 minuten kwam de eerste doelpoging. Het was Jorn Pijnenburg die de voorzet van Rico de Laat ineens nam en hem maar net over zag gaan. Een minuut later zette Jeroen de Bever Max Verbeek vrij voor doelman Rick van der Leest. Van der Leest was geklopt, maar de lob van Max eindigde op de binnenkant van de paal. Na 27 minuten kreeg ook Nulandia z’n eerste kans, maar Thomas Habraken schoot in een vrije positie over. Uit het niets eigenlijk viel de 1-0 na 35 minuten voor de thuisploeg dan ook. Nadat Wessel Smits volgends de scheidsrechter de voorzet niet achter de achterlijn had gegeven knalde Sam Lemstra vol tegen de lat, waarna in een heuse klutssituatie Tom van de Ven het laatste zetje gaf. Max V probeerde niet lang daarna de voorzet van Rico achter het standbeen van der Leest te verschalken, maar de doelman liet zich niet verrassen.

Na rust was het Helvoirt met een overwicht, maar leverde vaak veel ballen eenvoudig in, waardoor het ook nauwelijks tot een kans kwam. En als er dan een voorzet in de 16 kwam, was die vrijwel altijd voor van der Leest, en ook veel afvallende ballen waren amper voor Helvoirt, of vielen niet lekker. Maar dat Nulandia het moeilijk had met Helvoirt bleek wel uit het feit dat er 5 gele kaarten na rust voor de thuisploeg werden getoond. Nulandia kwam zelf ook nauwelijks voor het Helvoirtse doel, juist omdat Helvoirt goed verdedigde. Het duurde echter wel tot de 82e minuut voordat er weer een grote kans te noteren viel. Die was voor Rico, die een teruggelegde bal ineens over schoot. Een paar minuten later verscheen Mark Ruijssenaars voor de neus van Jannes Verhulst die uitstekend wist te redden in deze situatie, en de 1-1 had in de 88e minuut echt moeten vallen. Nadat van der Leest een schot van Max Meijer tot hoekschop verwerkte, redde hij daarna uit die hoekschop knap op de kopbal van Menno van Hattum, waarna Koen van Asseldonk de rebound voor het inschieten had, maar recht op van der Leest schoot. De Nulandse doelman trapte daarna uit, waarna in de counter de uitkomende Jannes werd geklopt door Lemstra, waarna de bal werd afgelegd op van de Ven die vervolgens geen problemen had om in een leeg doel z’n 2 treffer en de 2-0 te maken, wedstrijd beslist. Van de Ven kon zelfs nog z’n 3e maken toen hij van dichtbij een voorzet moest inschieten, maar schoot hoog over. Ondanks dat Helvoirt maar liefst 13 minuten blessuretijd kreeg om nog wat aan de stand te doen, gebeurde dat niet, waardoor Helvoirt, ondanks een goede partij, toch weer zonder resultaat blijft en de tegenstander eigenlijk gewoon 3 punten cadeau worden gedaan.

Nog 2 duels voor de winterstop. Beide tegen de Vughtse clubs. Je zou dus kunnen zeggen: De(rby)cember. Te beginnen met het competitieduel thuis tegen Real Lunet. In de beker won Helvoirt nog, maar Real zou ongetwijfeld die bekerwedstrijd, die in 6-0 voor Helvoirt eindigde, maar wat graag als wraakmoment willen zien.