Nooit Gedacht 1 - Helvoirt 1 1-2

5386AJ
GEFFEN

Helvoirt wint na sterke 2e helft van Nooit Gedacht: 1-2

Ook in Geffen bleef Helvoirt overeind en boekte, met name op basis van een sterke 2e helft, een verdiende zege en opnieuw was een invaller belangrijk.

Helvoirt ging deze middag naar Geffen voor het treffen met Nooit Gedacht. Het duel van onze verzorger René van Keulen. Hij was ruim 15 jaar lang verzorger geweest bij Nooit Gedacht, voordat hij in 2018 naar Helvoirt kwam, nadat hij min of meer noodgedwongen moest vertrekken bij de Geffense club. Maar dat hij nog altijd een graag geziene gast is, bewees wel uit het feit dat hij veel handen schudde vooraf. Mede door de regenval wachtte voor Helvoirt een duel op een zware grasmat en dat was ook te merken. Vaak waren er glijpartijen die te wijten waren aan het veld. Mede ook door dat zware veld was goed voetbal moeilijk. De intentie was er wel, maar echt grote kansen waren er niet voor rust. Alleen Wouter Bijveld was voor de thuisploeg met 2 schoten van afstand nog een beetje in de buurt van een doelpunt. 8 minuten voor rust het enige hoogtepuntje van de 1e helft, en dat was dan ook meteen de voorsprong voor Helvoirt. Op aangeven van Max Verbeek kon Menno van Hattum van dichtbij inschieten: 0-1.

Na rust kwam Helvoirt sterk uit de kleedkamer en kreeg ook al meteen 3 grote kansen. Eerst zag Max Meijer z’n inzet van de lijn gehaald worden, niet veel later liet doelman Luuk Bijveld een schot van Ingmar Torjuul los en schoot Menno de rebound, mede ook door een verdediger, naast en ook Max V was na een mooie actie dichtbij een mooie treffer. Hij krulde de bal net over het doel. Helvoirt hield Nooit Gedacht goed in toom, liet zelf ook een aantal mooie dingen zien en de keren dat de thuisploeg een aanval had, wist het vrijwel altijd daar een antwoord op te vinden. Dat alleen Thijn Vos uit een vrije trap dichtbij was zegt ook genoeg. De gelijkmaker van de thuisploeg hadden we dus ook Nooit Gedacht en kwam in de 80e minuut dus ook letterlijk uit de lucht vallen. Tim Bissels kopte een lange bal van Rik van Roosmalen over Jannes Verhulst heen; 1-1. Het antwoord van Helvoirt volgde snel. Invaller Noah Geurtz werd na een mooie aanval vrij voor Bijveld gezet, die van dichtbij wist te redden. In de 87e minuut werd Noah na een snelle ingooi opnieuw gelanceerd. Nu was de hoek lastiger, maar nu trof hij wel doel: 1-2. De zege kwam niet meer in gevaar. Alleen een volley van Ducan Post uit een vrije trap ging nog naast het doel. Zo heeft Helvoirt na 4 duels 8 punten bij elkaar gespeeld. Een prima start van deze competitie!

Volgende week geen competitie, maar een bekerwedstrijd. Uit tegen Dommelen.