Fysiotherapie bij VV-Helvoirt

Gezondheidscentrum Helvoirt opent deuren: Fysiotherapie en méér 


Fysiotherapeut Pieter Vromans is als fysiotherapeut verbonden aan Voetbalvereniging Helvoirt. Vanaf nu kun je ook bij Pieter terecht in Gezondheidscentrum Helvoirt aan de Broekwal 64. 

Pieter Vromans is fysiotherapeut bij Fysiotherapie Kapellaan/Ouwerkerk in Vught en vanaf januari ook bij locatie Gezondheidscentrum Helvoirt. Als echte Helvoirtenaar is Pieter als fysiotherapeut betrokken bij onder meer Voetbalvereniging Helvoirt. Al sinds zijn opleiding Fysiotherapie verzorgt hij het selectieteam en naarmate zijn opleiding vorderde werd dit uitgebreid naar fysiotherapeutische begeleiding. Tussendoor is Pieter drie jaar actief geweest als fysiotherapeut voor hockeyclub MOP waarbij hij zijn kennis en kunde op het gebied van (sport)revalidatie heeft uitgebreid. Ondertussen bleef Pieter klaar staan voor de spelers van VV-Helvoirt. Sinds seizoen 2019-2020 zijn de praktijken waar Pieter werkzaam is verbonden aan de club VV-Helvoirt. Pieters rol is nu ook specialistisch screenend. 


Inloopuurtje
Als leden van de club een blessure of andere klachten hebben opgelopen, kunnen ze in principe iedere dinsdag en donderdag van 19.00-19.30 uur in Gezondheidscentrum Helvoirt bij Pieter terecht om kort een screening en advies te krijgen. In eerste instantie is het inloopuur bedoeld voor selectiespelers – die tot 20.00 uur terecht kunnen - maar ook reguliere spelers zijn van harte welkom! Als klachten met gedoseerde rust en advies verbeteren, kunnen spelers zo sneller het veld weer op. Wanneer er wat meer aandacht nodig is, kunnen er afspraken in de praktijk gepland worden om de blessure zo snel mogelijk te verhelpen.

Aan de slag
Pieter heeft er veel zin in om in Helvoirt aan de slag te gaan. Pieter vertelt: ‘Ik heb al veel leuke reacties mogen ontvangen over de start van de nieuwe praktijk. Onze praktijken in Vught aan de Kapellaan en in Sportcentrum Ouwerkerk richten zich op gespecialiseerde fysiotherapie voor alle leeftijden. We hebben veel specialisten in huis die we kunnen inzetten als een hulpvraag daar om vraagt. Dat is echt super fijn, want daardoor maak je vaak toch net even het verschil’.

Praktijkhouder Sjoerd Stegenga kijkt uit naar de start in Helvoirt. ‘Veel inwoners van Helvoirt komen naar onze praktijk in Vught. We kregen regelmatig de vraag of we geen praktijklocatie in Helvoirt konden starten. Een aardig aandeel van ons praktijkteam in Vught, woont in Helvoirt. Het voelt dus als logisch om ook hier onze zorg aan te gaan bieden. Het team is erg enthousiast en blij met de start in Helvoirt’.  

Gezondheidscentrum Helvoirt
De afgelopen maanden is aan Broekwal 64 het voormalige pand van de Tefaf verbouwd tot moderne praktijk. Naast een prettige ontvangstruimte zijn er diverse behandelruimtes en een grote trainingsruimte gerealiseerd. Fysiotherapie staat centraal, maar er is méér dan dat. De praktijk start in Helvoirt met fysiotherapie, manuele therapie en ergotherapie. Komend jaar zullen disciplines als kinderfysiotherapie, echografie, shockwave therapie en logopedie ook hun plek gaan krijgen in het lokale aanbod. 

Ook Lien Klerks is actief in Helvoirt als personal trainer en begeleidster van diverse trainingsgroepen. Zij heeft inmiddels haar intrek genomen in de ruime trainingsruimte in het nieuwe centrum. Er zijn mogelijkheden voor revalidatie en training, individueel of in een groep. 

De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Een verwijzing van de huisarts mag, maar is niet perse nodig. Meer informatie over de praktijk lees je op www.gchelvoirt.nl of op www.facebook.com/gchelvoirt. Afspraken kunnen gemaakt worden via 0411-650080​ of info@gchelvoirt.nl.  

Open middag
Op zondag 12 januari 2020 is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe centrum. De deuren zijn geopend van 14.00 tot 18.00 uur. Natuurlijk is er een hapje en een drankje en wat lekkers voor de kinderen. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!