2 - 0

Heeswijk 1 (zon)

2e klasse H

17 november 2019 14:30

Rico de Laat z’n 200e officiële treffer is 3 punten waard: Helvoirt verslaat Heeswijk met 2-0.

En zo is Rico de Laat weer een primeur rijker. Z’n eerste treffer betekende z’n 200e officiële goal in het 1e en deed er na rust nog een bij. Hierdoor boekte Helvoirt een volkomen verdiende zege op een machteloos Heeswijk, want als Helvoirt de mogelijkheden beter had uitgespeeld, had er meer op het bord kunnen staan. Bovendien maakte Helvoirt met deze zege nog een andere club blij.

Na de overtuigende zege op Vianen Vooruit, wachtte Helvoirt nu in eigen huis angstgegner Heeswijk. Heeswijk maakt als enige nog kans om Berghem Sport van de 1e periode te houden en waren dus met een opdracht naar Helvoirt gekomen. Bovendien, zijn beide ploegen in vorm. Heeswijk vergaarde 10 punten uit de laatste 4 duels en Helvoirt 7 uit de laatste 3. Helvoirt was van plan om opnieuw een kanshebber op de 1e periode te dwarsbomen. Toch gebeurde er in de 1e helft niet heel veel. Helvoirt was misschien iets beter, maar voor het doel gebeurde vrijwel niets. Tot Menno na 22 minuten Rico op doelman Ard Groenendijk stuurde en scoorde de 1-0, echter stak de grensrechter daar een stokje voor door, onterecht, voor buitenspel te vlaggen want dat was het niet. 5 minuten later was het dan wel raak. Een corner van Mart schoot door tot bij Rico die tot z’n schrik eerst nog naast de bal trapte, maar kon alsnog de bal over de lijn glijden: 1-0. Nummer 200 in het shirt van Helvoirt 1 is een feit! Verdeeld over 161 competitie, 33 beker en 6 nacompetitiedoelpunten. Het was feitelijk het enige hoogtepuntje in de eerste helft, als pas in de extra tijd nog 2 kansen vielen te noteren. Stef Adank schoot een vrije trap op het dak van het doel en Groenendijk tikte de kopbal van Menno maar net over de lat.

Ook na rust veranderde het spelbeeld niet. Helvoirt bleef de betere, maar speelde de mogelijkheden vaak niet goed uit. Heeswijk daarin tegen was maar zelden in de buurt van het Helvoirtse doel te vinden. Net voorbij het uur verdubbelde Helvoirt de voorsprong toen Menno de voorzet van Max liet lopen voor Rico die beheerst in kon tikken: 2-0. Hoewel Menno (kopbal) en Luke (inzet tot 2x toe gekeerd door Groenendijk) nog grote kansen kregen op meer, kwam in de stand geen verandering meer.

Door deze zege stijgt Helvoirt van plek 13 naar 5. Ook maakte het Berghem Sport blij, want doordat Heeswijk een nederlaag leed, pakken zij de 1e periodetitel. Gefeliciteerd Berghem! Volgende week wacht Helvoirt opnieuw een thuisduel. Nu komt Venhorst op bezoek. Tot volgende week.