8 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Helvoirt kreeg ze niet gemaakt tegen Olympia’18: 0-1 verlies.

Ondanks, met name in de 2e helft, het ruime veldoverwicht, moest Helvoirt tegen Olympia’18 een nederlaag slikken. Hoewel het een uur lang met een man meer speelde ging het slordig met z’n mogelijkheden om en leed daarmee voor het eerst sinds 6 duels weer een nederlaag.

Het was vooraf nog twijfelachtig of het duel kon doorgaan, maar de weergoden waren toch goed gezind. 2 ploegen die met een goede reeks bezig zijn. Helvoirt verloor al 6 duels niet en Olympia’18 zelfs al 9. Al na 48 seconden stond Douwe Zwaan namens de bezoekers ineens vrij voor Walter na een vrije trap, maar Walter hield de Boxmeerse topschutter van scoren af. De beginfase werd vooral gekenmerkt door veel misverstanden en rare balletjes die gegeven werden. Na 11 minuten legde doelman Jasper Görts een voorzet van Thijs zomaar voor de voeten van Rico, maar Görts herstelde z’n fout door van dichtbij te redden. Diezelfde Rico raakte even later na een goede aanval ook nog de paal. Helvoirt was inmiddels de ploeg die het balbezit had en kwam halverwege de 1e helft zelfs met een man meer te staan. Wat er precies gebeurde was uw verslaggever even ontgaan, maar het bleek dat Freek Kerkhoff Roel iets vervelends toewenste: dus rood. Helvoirt ging met een numerieke meerderheid op weg naar de 1-0 en met name in de 30e minuut kreeg Görts het volop voor z’n kiezen. Eerst tikte hij een schot van Tim net over de lat, liet zich daarna bijna verrassen door een corner van Thijs en uit de weer daaropvolgende corner redde hij opnieuw op een schot van Tim. Daarna verscheen ook Menno voor z’n neus en via z’n vingertoppen eindigde Menno’s inzet in het zijnet. Het was dus wachten op de 1-0, maar het werd 0-1. 6 minuten voor rust kopte Zwaan fraai raak uit een vrije trap van Bjenze Graat.

De 2e helft kenmerkte zich vooral in het vele balbezit van Helvoirt. Van de 45 minuten had Helvoirt in totaal misschien wel een half uur lang de bal, maar verder dan een voorzet van Max die er bijna via een verdediger inviel en een rollertje van Rico kwam Helvoirt niet. De enige grote kans in de 2e helft was zelfs voor de bezoekers. Zwaan profiteerde van de ontstane ruimte maar zag z’n inzet op de paal eindigen en dit gebeurde pas een kwartier voor tijd. Maar wat Helvoirt in de 2e helft ook probeerde, de voorzetten waren niet op maat of niet goed, liepen zich vast en af en toe zat er een speler van Olympia ertussen. Okki van Dalen leek nog te profiteren van een leeg doel toen Walter mee was bij een hoekschop in de extra tijd, maar diens inzet was te slap en kon makkelijk worden weggewerkt. Zo kreeg Helvoirt niet wat het verdiende en leed daardoor een onterechte nederlaag, maar deze nederlaag kon Helvoirt alleen zichzelf aanrekenen.

Aanstaande dinsdag speelt Helvoirt z’n laatste groepswedstrijd in de 013cup. Hoewel Helvoirt zich al geplaatst heeft voor de achtste finale van dit toernooi, wil het toch de poule toch met 3 zeges beëindigen. In Tilburg zal 3e klasser ZIGO de tegenstander zijn. Zondag wacht dan de volgende halte in de competitie: uit in Empel tegen Emplina. Tot volgende week.