2 - 3

Helvoirt VR1

3e klasse E

26 januari 2020 12:00

Vandaag spelen we de 3e wedstrijd van de eerste periode. Na 2 keer verzetten is het veld in Loon op Zand dan eindelijk klaar voor de strijd. We starten met een fit elftal in deze eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Helaas zijn we niet gefocust en leidt dit rommelige spel al snel tot 1-0 achterstand. We worden wakker geschud en we maken het de tegenstander moeilijker. We spelen met elkaar over en tikken het middenveld en de achterhoede van de tegenstander voorbij, Jolein krijgt hierdoor de ruimte en schiet gericht op goal, helaas zat de keeper van Uno Animo er goed bij. Hierna volgt meer combinatiespel en komen we met regelmaat in de buurt van de goal. We dringen de tegenstander steeds verder terug en spelen het spel op hun helft maar het lukt ons niet om het af te maken. Jammer genoeg komt de tegenstander in de aanval en schiet op goal, 2-0. Ook hierna zijn we weer het grootste deel in balbezit en dit wordt gelukkig beloond: Vanuit de achterhoede wordt het spel mooi opgebouwd door een steekpaas van Hilde op Sam, deze wordt teruggelegd op Lotte en ze geeft een mooie diagonale paas op Ivonne, Ivonne kopt m door naar Sam en Sam kiest een hoek en schiet op goal, 2-1. Na een peptalk en tactische bespreking in de rust beginnen we vol goede moed aan de tweede helft, we weten dat we dit kunnen. We zetten meer druk en combineren met elkaar, hierdoor creëren we drie hele mooie kansen maar helaas net niet genoeg om te scoren. Maar we blijven werken, de achterhoede stond z’n mannetje zodat de tegenstander de score niet kon uitbreiden. Er is een stijgende lijn te zien in het spel. Opnieuw komen we in de aanval, Inta krijgt de bal en speelt twee verdedigers voorbij, ze houdt rust aan de bal en schiet de bal in het net! 2-2! Kort daarop spelen we goed over en komen Inta en Sam samen voor de goal, Inta paast naar Sam en dit zorgde voor een mooie goal, helaas werd deze afgekeurd. Nog meer strijdlust barst los en iedereen geeft 100%, de tegenstander raakt gefrustreerd en wij halen hier kracht uit. De tijd begon te dringen en in de laatste minuut kwam Inta 1 op 1 met de keeper en scoort de 2-3! De 3 punten en een heerlijk gevoel nemen we mee naar Helvoirt!!