Datum

13 oktober 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Vorige week was de wedstrijd afgelast door de flinke regenval. Na een zondag rust en de pittige trainingen deze week zijn we weer klaargestoomd voor de wedstrijd. We spelen vandaag thuis tegen de dames uit Riel.

We beginnen meteen sterk en we maken mooie combinaties. Ook Aafke is na een lange revalidatie weer van de partij en staat te schitteren in de verdediging.

Een teruggetrokken voorzet van Ivonne op Sam leidt al snel tot een voorsprong voor ons, 1-0. We staan goed te spelen en de tegenstander geeft ons ruimte, hier weten we goed gebruik van te maken. Het tempo in ons spel ligt hoog en ook op Lieke wordt veel terug gespeeld. Sam passeert twee verdedigers en geeft de bal voor aan Lotte. Lotte houdt de rust, kiest een hoekje en daar is de 2-0. De verdediging sluit goed aan en we bewaren de rust waardoor het spel mooi wordt opgebouwd. Hilde geeft een mooie voorzet op Sam, ze kon de bal niet kwijt dus geeft een assist op Gabi en daar is dan de 3-0! Het gaat erg snel want we zijn pas een kwartier bezig. Voordat we het weten zijn we weer in de aanval.

Ivonne geeft een diagonale voorzet op Gabi en Gabi passeert de tegenstander en schiet van een grote afstand op goal, 4-0! In de 24e minuut geeft Hilde een voorzet op Sam en ook deze gaat erin! Het is 5-0 voor Helvoirt. In de rust is Esther gewisseld voor Inta waardoor Ivonne doorschoof op de voorstopperpositie. We beginnen aan de tweede helft en merken dat het iets rommeliger is dan de eerste helft. We moesten proberen om het gevoel weer een beetje terug te vinden. Na ongeveer een uur op de klok kregen we dan weer onze eerste echte kans. Een corner genomen door Sam belandt recht voor de goal, Ivonne staat op de juiste plek maar kopt de bal helaas tegen de lat. Niet veel later werd een opbouw vanuit achterin goed doorgespeeld door het middenveld. Sam kon hierdoor vrij komen, de keeper van Riel kwam ver uit waardoor Sam deze kon passeren. Met drie man sterk van Helvoirt werd er doorgelopen naar de goal. Sam kon de bal netjes en rustig binnen schieten, 6-0. We hebben balverlies en konden dit niet meer herstellen, de tegenstander liep 3 spelers voorbij en stond 1 op 1 met Lieke. Helaas scoort Riel nu 6-1. Jolein stond vrij op het middenveld en gaf een diepe paas op Sam. Sam nam de bal aan en liep door tot de achterlijn waar Gabi voor de goal stond te wachten en de bal ontving van Sam. Gabi schoot m goed in het netje waardoor de 7-1 valt. Met nog 8 minuten op de teller kregen we een corner. Sam nam deze corner en Inta kon deze bal mooi binnen lopen. 8-1. De tegenstander liet ons vaak vrij voetballen waardoor we veel kansen konden creëren. Helaas konden we deze kansen niet meer omzetten in doelpunten. Met een knappe 8-1

Eindstand werd de wedstrijd afgefloten. Vandaag hebben we laten zien dat wij als een team kunnen voetballen en dat we mooi voetbal kunnen laten zien met zn allen. Volgende week spelen we de volgende ronde voor de beker tegen OJC Rosmalen VR2, tot dan.