5821BL
VIERLINGSBEEK
tel. 0478-631927

Helvoirt vernederd in Vierlingsbeek: 7-0

Dat Helvoirt verloor van Volharding is geen schande. Die hebben geïnvesteerd en gaan voor het kampioenschap. Maar hoe Helvoirt vanmiddag verloor, was eigenlijk met schaamrood op de kaken. Na een gelijk opgaande openingsfase mocht Helvoirt na de 1-0 al niet klagen dat er meer op het bord stond. Het kreeg daarna in korttijdsbestek 2 grote kansen op 1-1 waaronder vanaf 11 meter, maar die vielen niet. Na de 2-0 ging het hard. Veel onnodig balverlies, misverstanden en persoonlijke fouten leverde een 7-0 nederlaag op, die, als het echt tegenzat, nog hoger had kunnen zijn. Een historische afgang is Helvoirt echter bespaard gebleven.

Na de ietwat onnodig ruim uitgevallen nederlaag tegen DAW, wachtte Helvoirt nu opnieuw een gedeelde koploper: Volharding. Een ploeg die gaat voor het kampioenschap en dus het nodige investeerde. Helvoirt wachtte dus een moeilijke opdracht. Zeker ook omdat er binnen de selectie veel blessuregevallen waren. Zo reisde wij met 12 fitte spelers naar Vierlingsbeek, terwijl het 2e maar 13 spelers tot z’n beschikking had. Toch was de eerste kans voor Helvoirt via Collin van den Bergh die uit een hoekschop net naast volleerde. Ook Kas van den Bosch van de thuisploeg schoot van dichtbij over. Een gelijk opgaand duel waarin Volharding via Luuk Rühl nog een goede kans kreeg, maar raakte van dichtbij de bal niet goed. Na 18 minuten moest Thijs van Hal de strijd staken met een hamstringblessure. Iets dat Helvoirt eigenlijk niet kon gebruiken met al die volle blessurebank. En dan viel in de 25e minuut ook de 1-0. Een voorzet van Vincent Buijssen werd door Rens van Lanen met het hoofd in de lange hoek verlengt. Daarna was het een godswonder dat het nog maar 1-0 stond. We nemen u even mee: Jannes Verhulst red op inzet Luuk Ruhl, Buijssen tikt daarna alsnog in maar maakte hands. Buijssen schiet voor open doel over. Jannes red op inzet Buijssen, daarop volgende hoekschop op de paal. Ruhl in vrije schietpositie naast, Buijssen van dichtbij naast. Voorzet Buijssen op de lat, bal valt op het hoofd van Ruhl die naast kopt. En dit gebeurde tussen de 28e en 39e minuut. Tegen de rust kwam Helvoirt zowaar tot een kans. Wat heet, het kreeg een strafschop, nadat Noah Geurtz na een goede actie werd neergelegd in de 16. Nick van der Bruggen kon Helvoirt dus tegen de verhouding op 1-1 zetten, maar schoot naast. De ruststand was dus 1-0, maar Helvoirt mocht niet klagen.

Ook na rust kreeg Helvoirt meteen een dikke kans op 1-1. Uit een voorzet van Noah kopte Tim Verhoeven uitstekend in, maar doelman Bono Barten haalde op de een of andere manier de bal nog wonderbaarlijk uit het doel. Aan de andere kant was het in de 50e minuut wel raak. Een voorzet van Marc Blenckers verdween via de voet van Nick in het doel: 2-0. 4 minuten later kreeg Volharding, tot verbazing van Helvoirt, een indirecte vrije trap in de 16. Er zou iets zijn geroepen naar de scheidsrechter. Buijssen schoot na het tikje de 3-0 binnen. Vanaf dat moment ging het spel vrijwel een kant op. Helvoirt leed veel onnodig balverlies en Volharding kon naar hartenlust in de tegenaanval het een en ander creëren. Nadat Jannes, met het hoofd, nog Blenckers van een treffer hield, was hij wel kansloos bij de 4-0 van Brent Achten in de 66e minuut die profiteerde van een misverstand tussen Nick en Marcus Smarius. 5 minuten later kon de net ingevallen Stijn van de Broek simpel van de ene naar de andere kant lopen, Buijssen bedienen, die na een actie met een schuiver de 5-0 aantekende. Weer 5 minuten later leek Jannes zich te verkijken op de poging van Blenckers, maar kon de inzet nog net voor de doellijn pakken. Maar het was slechts uitstel, want 2 minuten later kon Volharding weer in een uitbraak via van den Broek op aangeven van Buijssen geheel vrijstaand de 6-0 aantekenen. In minuut 81 was ook de 7-0 een feit toen Helvoirt een voorzet van links niet lekker wegwerkte en Achten wist daar wel raad mee. Nick moest ook nog een inzet van Buijssen van de lijn halen. Na iets meer dan 90 minuten had de scheids ook medelijden met Helvoirt en maakte een eind aan de afgang die Helvoirt, met name na rust, onderging. Het pijnlijke was ook dat Helvoirt met deze 7-0 de grootste competitienederlaag ooit in de historie evenaarde. Eerder werd op 27 maart 1966 tegen Nevelo, 12 mei 1996 tegen NOAD en 25 maart 2007 tegen RKJVV met deze cijfers verloren. Zo hield Helvoirt in de eerste 2 competitieduels nog de ‘0’, 2 duels later staat de teller al op 13 tegendoelpunten. Tel daar de 3 bekerduels ook nog bij op en de teller komt dan al op een pijnlijk aantal van 27 tegentreffers in 5 duels, met slechts 4 treffers daar tegenover.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Real Lunet op het programma. Eerherstel is het enige woord dat telt in deze mini-derby.