5268HS
HELVOIRT
tel. 0411-642323

Mogelijkheden genoeg, geen (doel)punten voor Helvoirt tegen Prinses Irene: 0-1

Hoe was het mogelijk dat Helvoirt deze middag tegen Prinses Irene met 0 punten stond. Die vraag zullen de nodige mensen wel hebben gesteld na afloop van dit duel. De Nistelrodese ploeg begon wel beter aan de wedstrijd en kwamen ook terecht op 0-1, maar daarna was het eigenlijk Helvoirt dat de betere ploeg was, zonder tot echt grote kansen te komen.

Helvoirt kende afgelopen week dus die ‘droomweek’ met 9 punten in een week. Maar als er thuis wordt gewonnen van Prinses Irene mag Helvoirt zich wellicht gaan melden in de top 5 van deze competitie. Maar juist Prinses Irene is een tegenstander die Helvoirt niet graag heeft. In de 11 voorgaande competitieontmoetingen won het er maar 2 en verloor er 8. Het waren ook de bezoekers die het best van start gingen in dit duel en de mee opgekomen Harm van Nuland kreeg de eerste kans voor Prinses Irene. Rob van Kuijk blokte het schot met succes. Maar na 9 minuten was het wel raak. Guus Reijnders kon vrij opkomen vanaf rechts en met een fraai schot via de paal was de 0-1 een feit. Vanaf dat moment draaide het initiatief langzaam richting Helvoirt, maar tot een echte kans leidde het feitelijk niet. Rico de Laat scoorde wel, maar stond buitenspel en Menno van Hattum kopte een bal recht in de handen van doelman Mathijs Pluk. Ook een lob van Collin van den Bergh van afstand eindigde net over het doel. De 1e helft moest na een half uur zelfs nog even onderbroken worden, omdat de sproeiers ineens aangingen.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Helvoirt dat mogelijkheden genoeg creëert, maar er vrij weinig uithaalde. Want veel voorzetten waren niet op maat, of werden veelvuldig weggewerkt door de Irene defensie. De enige kansjes voor Helvoirt in de 2e helft waren voor Rob, die kopte een hoekschop naast. Koen van Asseldonk zag z’n inzet van de lijn worden gehaald en een vrije schietkans voor Menno werd geblokt. Pas na 63 minuten was daar dan de eerste echte grote kans voor Helvoirt toen Menno op Pluk af ging. Pluk redde met de voet. Prinses Irene kreeg na rust eigenlijk alleen via Tim van der Heijden nog een mogelijkheid op de 0-2, maar schoot ruim voorlangs. Doelman Jannes Verhulst hoefde ook vrij weinig te doen deze middag, behalve dan een bal uit het net halen. In de slotfase ging nog een uithaal van Tim Verhoeven net over, maar Helvoirt bleef opnieuw tegen Prinses Irene met lege handen achter. Helvoirt kon deze nederlaag voornamelijk op zichzelf aanrekenen, omdat het te weinig deed met de vele mogelijkheden die het vandaag kreeg. Als Prinses Irene te kloppen was, was het vandaag.

Komende donderdag komt Helvoirt alweer in actie. Dan gaat het in Sint-Agatha op bezoek tegen Vianen Vooruit. Poging 5 om dit duel te spelen, maar we gaan er nu wel vanuit dat dit duel nu wél doorgaat.