5268HS
HELVOIRT
tel. 0411-642323

Helvoirtse voetbalvrouwen schrijven weer historie: promotie naar de 2e klasse!

Met een zwaarbevochte 3-2 zege op een effectief Baronie VR1 is het de VR1 van Helvoirt gelukt te promoveren naar de 2e klasse van het vrouwenvoetbal. Hiermee is er een nieuw hoofdstuk in de geschiedenisboeken van het vrouwenvoetbal in Helvoirt geschreven.

Ruim 250 toeschouwers waren getuige van het promotieduel van de VR1 tegen Baronie. Beide hadden overtuigend hun halve finale gewonnen en dus kon er veel verwacht worden van deze finale. Finales wil je uitstekend beginnen en dat deed Helvoirt dan ook. Na anderhalf minuut was het al raak toen een voorzet bij de 2e paal belandde, waar Aafke Robben van dichtbij kon inschieten: 1-0. De VR1 miste in deze finale dan wel de vakantie vierende topscorster Samantha Coppens, toch werd zijn niet gemist in de 1e helft. De VR1 lieten het zelfs na al snel ruim weg te lopen. Inta Janssen schoot van dichtbij over, Merel van den Hurk kopte net over en Aafke raakte ook nog de buitenkant van de paal. Van Baronie werd pas halverwege de 1e helft wat vernomen. Een vrije trap leek over te gaan, maar daalde nog gevaarlijk en eindigde nog op de lat. In de 27e minuut kwamen de VR1 op schitterende wijze dan toch op 2-0 toen Inta met een uithaal van ruim 25 meter net onder de kruising raak schoot. 8 minuten voor rust scoorde de ploeg uit Breda de aansluitingstreffer. 2-1 was de ruststand.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, al bleef Helvoirt de grootste kansen krijgen. Fleur van de Ven kon net niet bij een voorzet en de keepster van Baronie tikte een inzet van Inta tot hoekschop. In de 65e minuut soleerde Aafke in de 16 en net op het moment van schieten werd ze aangetikt, wat een strafschop opleverde, die door Inta benut werd: 3-1. Voor een beslissing was het nog vroeg, maar het leek er nog niet echt naar uit te zien dat Baronie nog terug zou komen in dit duel. Toch gebeurde dat wel, in de 71e minuut, uit hun 2e beste kans van dit duel; 3-2. Omdat Baronie moest komen, kreeg Helvoirt de ruimte voor de 4-2 en die had Inta tot 2x toe op haar schoen. Bij de 1e kans stuitte ze eerst op de keeper, waarna de rebound van de lijn werd gehaald. En bij de 2e kans had ze een te slappe inzet die de keepster kon pakken. Helvoirt keepster Lieke Hoppenbrouwers had geen redding van betekenis moeten verrichten, maar moest wel een paar keer goed ingrijpen, en zag in de extra tijd, die liefst 10 minuten duurde, Baronie nog een paar keer gevaarlijk voor het Helvoirtse doel opduiken, maar een echt grote kans leverde het niet op. Na het laatste fluitsignaal kon het feesten beginnen.

Opnieuw een hoogtepunt voor de nodige speelsters van dit team, die ooit in 2013 waren begonnen aan een avontuur in de 5e klasse en de nodige speelsters van het team dat toen bij de senioren begon, promoveren nu, 9 jaar later, naar de 2e klasse. Na de kampioenschappen in 2015 en 2017 was de titel dit jaar nét te hoog gegrepen, maar via zeges op Roosendaal en Baronie was het dan toch bereikt: de 2e klasse. Net als de heren 1 spelen ook de vrouwen 1 volgend seizoen op dit niveau!