Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 19

5683CS
BEST
tel. 0499-371770

Helvoirt onderuit in eerste bekerduel: 2-0

In Best tegen 1e klasser Best Vooruit is Helvoirt tegen een 2-0 nederlaag aangelopen. Voor rust was Best Vooruit de betere, en Helvoirt mocht blij zijn met de 1-0 stand. Na rust gebeurde er weinig in het duel, behalve dat Best Vooruit nog een keer scoorde en Helvoirt wat kansjes kreeg.

Het is nog niet bepaald de voorbereiding van Helvoirt. De 6 oefenduels gingen (nipt en vaak onnodig) verloren en helemaal compleet is Helvoirt ook nog niet. Toch waren er voldoende spelers om aan te treden tegen Best Vooruit, dat vorig jaar nog voor een plek in de 4e divisie speelde en Best was al vrijwel compleet. Het eerste half uur was dan ook overduidelijk voor de thuisploeg. Dat al na 5 minuten ook al via Tim Fiolet de score had geopend nadat hij profiteerde van een twijfelende Jannes Verhulst op de vrije trap van oud-prof Roel van der Sande. Na een kwartier kon Dave de Bresser voor de thuisploeg ook een mooie aanval afronden, maar een Helvoirts been voorkwam dat. Na een half uur had Jannes moeite met de uithaal van Fiolet, maar pakte de rebound vervolgens wel knap. Daarna ging het wat meer gelijk op, al bleef het gevaar vooral van Best Vooruit komen.

Dat was in de 2e helft ook het geval. Helvoirt had dan wel wat meer grip op Best Vooruit gekregen en deed goed mee, maar de thuisploeg bleef voetballend de betere. Met de nodige kunst en vliegwerk moest de Helvoirtse defensie de kansen dan ook onschadelijk maken. Maar na goed een uur voetballen viel de 2-0 alsnog. Een brede bal van de Bresser, werd door Tom Sprokholt op de rand van de 16 hard ingeschoten en liet hij Jannes kansloos. Helvoirt had in het hele duel nog geen een keer tussen de palen geschoten, maar pas een kwartier voor tijd moest doelman Bjarne Bakker voor het eerst echt aan de bak op een poging van Roel van Asseldonk. En zowaar had Helvoirt daarna een periode van goede kansen op de aansluitingstreffer. Waar inzetten van Max Verbeek en Max Meijer net geen doel troffen, had Bakker wel een mooie redding in huis op de inzet van Menno van Hattum. In de extra tijd kreeg Best ook nog een kans op 3-0. De Bresser kon voor een leeg doel intikken, maar de voorzet van Stijn Beekx was te scherp.

Volgende week speelt Helvoirt de 2e bekerwedstrijd. Dan komt competitiegenoot Gilze op bezoek.