5 - 5

Jong Brabant JO9-3

Onder 9, JO9-1, Groep 3 02

16 september 2017 10:15

Wat begon als een gelijkwaardige wedstrijd, bleef een gelijkwaardige wedstrijd. Met ups & downs werd er tot de laatste minuut gestreden in een wedstrijd die tevens gelijkwaardig werd afgesloten in een 5-5 gelijkstand.

De wedstrijd begon zeer hoopvol. Timo Verschuren maakte er in een korte tijd twee (2-0). Maar de Berkel-Enschottenaren kwamen meteen terug. Ook twee treffers kort na elkaar: 2-2. En dan, zoals de nieuwe regels nu zijn, meteen na de korte onderbreking halverwege de eerste helft, scoort onze Timo V. weer: 3-2.

En zo wisselen ze elkaar af. Meteen na de rust scoort Jong Brabant: 3-3. De oorzaak is een slordigheid aan Helvoirtse kant: onze spelertjes werden afgeleid doordat een tweede bal in het spel kwam.

Maar oh, oh, oh, oh, oh. Het is net alsof er engeltjes boven de rechtse Helvoirtse doelpaal vliegen. Jong Brabant schiet wel 10 keer op de paal. Helvoirt komt daar goed weg. En uiteindelijk helpen die engeltjes nog wat meer en maakt Mart de 4-3.?

En zo gelijkwaardig gaat het weer door. Jong Brabant speler Cas maakt vervolgens de 4-4. En de eindfase wordt weer superspannend. Timo V. weet de teller op 5-4 te zetten na een strak genomen corner van Timo G. Maar ze houden het helaas niet vol, Jong Brabant scoort. Eindstand: 5-5.