1 - 4

VOW VR1 (zon)

Vrouwen, VR1, 3e klasse F

5 april 2018 20:00

Deze wedstrijd werd op een wat ander tijdstip dan normaal gespeeld. Namelijk de donderdag avond, misschien had dit wel z'n voordelen voor ons.. We kunnen in ieder geval de drie punten goed gebruiken!
Vooraf wisten we wat ons te wachten stond. Een ploeg die voetballend net wat minder creëert dan andere concurrenten maar zeker een team dat tot de laatste seconde blijft vechten.

Vanaf de start werd Helvoirt meerdere malen terug gedrongen tot eigen helft. Op wat enkele uitbraken van Helvoirt na bleven beide teams ongevaarlijk. VOW tikte de bal goed rond wat resulteerde in een mooie kans, die gelukkig voor ons, op de lat belandde. Helvoirt moest het hebben van snel schakelen, felle duels en strakke passes. Hierdoor kwam Sam er een aantal keer goed door. Helaas resulteerden deze kansen niet in een goal.
Toch was daar VOW die de score opende, nadat een bal terug op de 16 werd gelegd schoot een speelster van VOW de bal netjes laag in de hoek. Samantha kreeg een vrije trap die netjes weggewerkt werd door de verdediging van VOW. De rebound werd helaas overgeschoten door Jolein. Vervolgens wist ook de keeper de corner te keren.
Rust 0-1
Na rust ontstaat er een grote flipperkast. Ballen worden meteen geraakt en geplaatst waardoor Helvoirt een paar keer gevaarlijk kan worden. Helaas resulteert dit nog steeds niet in een doelpunt. We waren de betere partij maar het mocht niet baten. Ook VOW weet uiteindelijk een paar keer goed door te breken en kansen te creëren maar ook VOW vindt het net niet opnieuw. Nadat de bal uit het veld raakte, wist Hilde de bal in de voeten van Samantha te krijgen. Door een goede loopactie van Janneke werd er ruimte gecreëerd waardoor Samantha twee speelsters voorbij speelde en vervolgens een mooie combinatie creëerde met Hilde. Ja hooooor!! De lang verwachtte goal door Samantha; 1-1.
De kansen vanuit Helvoirt werden steeds meer gecreëerd, er werd sneller gehandeld en de kans op een voorsprong werd steeds groter.
Helaas viel dit onverwachts niet goed uit en viel niet veel later de 1-2. We raakte hierdoor goed van slag.. Ook snel daarna viel de 1-3 door een mooi schot van de tegenstander. Ook nu schakelde VOW weer goed om en wist weer het doel te bereiken door een mooi schot: 1-4. De laatste drie doelpunten vielen in zo'n 10 minuten tijd..
Van slag liepen we terug de kleedkamer in. Volle inzet, een goede warming up, goede loopacties en goede combinaties op het veld. Maar de drie punten blijven uit.