Helvoirt 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse H

29 oktober 2017 14:30

Helvoirt in draak van een wedstrijd naar eerste competitiezege; 1-4 op Venhorst

Helvoirt is het winnen nog niet verleerd. Na 7 competitieduels werd er weer een overwinning geboekt. Maar het gebeurde wel in de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Qua amusementswaarde was het misschien nog een 7,5 tot 8 maar voetballend was het ongetwijfeld een 3 of 4. Helvoirt wist met de vele mogelijkheden geen raad en Venhorst, dat al na 1 minuut met 10 man moest spelen, miste in counters de scherpte. Pas in de slotfase stelde Helvoirt de geflatteerde zege definitief veilig.

Het was even bijkomen van een bizarre wedstrijd afgelopen week. Althans de nasleep, want was het nou 1-2 of 2-2. Uiteindelijk bleek EVVC ‘gewoon’ met 1-2 gewonnen te hebben. Bij deze wil uw verslagever ook z’n excuses maken voor de berichtgeving van vorige week. Maar ja, het is een samenloop van omstandigheden geweest en zonder uitleg ga je toch iets anders vermoeden/denken. Maar goed, alles is uitgesproken, EVVC heeft gewonnen, klaar. Terug naar de actualiteit. Want wat bij Helvoirt momenteel de vraag is, zijn er weer mensen geblesseerd bijgekomen? Nou, het valt voor deze keer mee. 2 zijn weer terug bij de groep en Menno was natuurlijk geschorst vanwege z’n rode kaart. Nadat wat meegereisde jeugdsupporters voor wat sfeeracties zorgde kon het treffen met Venhorst beginnen. Een kelderkraker, nu al. Beide ploegen hebben nog niet gewonnen en zijn momenteel 14e en 12e. Nu was het zo dat bij de ontmoeting van 2 jaar geleden de 1e minuut al meteen een rol speelde. En ook nu was dat het geval. We zijn 45 seconden bezig als Max met een goede beweging z’n tegenstander in de luren legt en alleen op doelman Daan Fonken kan afgaan. Bij z’n doorgang haalt Luuk van den Boogaard hem echter neer en ook al waren we pas 50 seconden bezig, de scheidsrechter twijfelde niet: direct rood voor van den Boogaard. De snelste rode kaart ooit in een wedstrijd van Helvoirt, en ongetwijfeld ook van Venhorst. De bijhorende vrije trap werd door Nick net over geschoten. Toch waren een paar spelers van Helvoirt nog niet helemaal wakker, en dat kan toch niet door de wintertijd zijn gekomen. Met name Koen A maakte in het begin veel fouten en leidde ook 2 grote kansen voor Venhorst in. In de 3e minuut speelde hij de bal in de voeten van Tom van den Boogaard die Thijs van Sleeuwen alleen voor Koen J zette maar die schoot naast en in de 5e minuut wist Mike van Grinsven de bal te onderscheppen, zette Jaap Kanters vrij voor Koen maar ook hij miste koelbloedigheid. Het was een voorteken van het niveau in het verloop van de wedstrijd. Veel wind, een zeer moeilijk veld en slordigheden aan beide kanten. Toch kwam Helvoirt na een kwartier op 0-1. Rico combineerde met Nick en eerst genoemde rondde af; 0-1. Anderhalf minuut na de 0-1 schoot een corner van Max voor de voeten van Thomas die niet nadacht en de bal vol in de bovenhoek knalde achter Fonken; 0-2. Daarna gebeurde er vrij weinig. Helvoirt was voetballend veel beter maar kwam, mede door het grasveld, amper tot echt gevaar. En ook bleef het onnodige fouten maken, vooral bij veel ‘botsballetjes’, en dat leidde na een half uur ook tot de aansluitingstreffer. Waar Thijs de bal kon weegwerken riep Koen J al: die is van mij. Ging daarbij in de fout, en T van Sleeuwen bood T van den Boogaard een niet te missen kans: 1-2. Zo liet Helvoirt het na om al snel afstand te nemen en zo kon Venhorst zich weer in de wedstrijd voetballen. Helvoirt stond ook onder druk in het slot van de 1e helft maar het enige hoogtepuntje was een vrije trap van Rob van Doorn die Koen klemvast pakte.

Ook na rust bleef het slordig. Toch stuitte Rico na een aanval via Max en Collin op de vuisten van Fonken en raakte Koen A de bal bij een corner niet voldoende. Maar daarna kwam Helvoirt een paar goed weg. T van Sleeuwen scoorde uit een diepe bal bij de 2e paal 2-2 maar buitenspel zette een streep door het doelpunt. Daarna weer een fout bij Helvoirt en een counter van Venhorst waarbij van Sleeuwen opnieuw op Koen afging maar nu net voorbij de kruising schoot. Daarna raakte Teun van de Putten ook nog de lat uit een vrije trap. En dan waren er ook nog de nodige voorzetten van de zijkant die maar net door de Venhorst aanvallers werden gemist. Helvoirt bleef nog altijd voetballend ruim de betere maar Venhorst liet het na de slordigheden van Helvoirt af te straffen. En dat leidde ook toe dat spelers van Venhorst uit ongeloof veelvuldig met de vuisten op de grasmat sloegen. Ook werden in deze fase veelvuldig onterecht buitenspel gevlagd door de Venhorstse grensrechter en floot de scheidsrechter voor veel lichte overtredingen, met name Venhorst kreeg wel vaak makkelijk een vrije trap mee. Richting de slotfase voerde Roland een dubbele wissel door en raakte Collin via Fonken de buitenkant van de paal, als in de 87e minuut Nick combineerde met Rico en oog in oog met Fonken maakte Nick dan eindelijk wel een mogelijkheid van Helvoirt af; 1-3. Venhorst was dan toch knock-out en Helvoirt kon in de 90e minuut naar 1-4. Via Tim en Roel P kwam Roel A in balbezit, maar in het tekende beeld van deze wedstrijd gunde Roel A en Rico elkaar het doelpunt waardoor ook die kans de mist in ging. In de 91e minuut besloot Roel P nog met z’n laatste krachten er nog een sprint uit te trekken. Speelde Mark van Sleeuwen op de achterlijn uit en zijn voorzet werd door Niels hoog in de het doel geschoten waardoor er nog een zeer geflatteerde 1-4 op het bord kwam te staan. Maar de wedstrijd had gezien het spelbeeld ook zomaar in 0-0 kunnen eindigen. Maar we konden met een enigszins prettig gevoel met de bus terug naar Helvoirt.

Maar goed, de eerste competitiezege sinds 7 mei,1-2 tegen Best Vooruit, is een feit. Maar ja, zo speelde je tegen 4 ploegen die, voor deze wedstrijd, in de top 5 staan met een half compleet team goed maar kon er niet gewonnen worden en zo speelde je toch een baggerwedstrijd en wint met 1-4. Volgende week spelen we thuis, dan komt Volharding op bezoek. Ook weer een ploeg uit de top 5. Tot volgende week.