Margriet 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse H

26 november 2017 14:30

Recordmiddag voor Helvoirt na 7-klapper tegen Margriet; 7-1

De oudste (basis)speler in Helvoirt 1, voor het eerst 7x gescoord in een 2e klasse wedstrijd, voor het eerst 5 verschillende doelpuntenmakers in een 2e klasse wedstrijd, 1 debutant, Nick voor het eerst 3x raak, evenaring van de grootste zege ooit in de 2e klasse en misschien wel de meeste records in een wedstrijd tegelijk. Het regende nogal primeurs en records bij Helvoirt – Margriet. De 1e helft ging, ondanks de 3-1 voorsprong voor Helvoirt nog wel gelijk op, maar na rust kon het jonge Margriet (5 tieners in de basis), dat wel voldoende kansen kreeg, de snelle tegenslagen niet meer te boven komen waardoor Helvoirt in het slot nog naar 7-1 uitliep.

Wie de basisopstelling van Helvoirt zag viel 1 naam op. Nu hebben we met name in defensief opzicht veel blessures op dit moment en daar blijken nu ook de selectiekeepers last van te hebben. Want naast Remco, die nog kampt met rugproblemen, is ook Koen Janssen nu niet fit. Hij had al sinds augustus last van z’n knie na een val van een steiger (we hebben dus eigenlijk de afgelopen weken met een half geblesseerde keeper gespeeld) en daar heeft hij nu zo’n last van dat ook hij niet nu kan keepen. Het leidde er toe dat de inmiddels 46 jarige good-old Stefan Wilke noodgedwongen het doel verdedigd vandaag. En neemt daarmee ook de nodige records tot zich: oudste basisspeler in Helvoirt 1, oudste speler van Helvoirt 1 in competitieverband en scherpt z’n eigen record, die hij vorig seizoen al op z’n naam schreef, van oudste speler van Helvoirt 1 in een officiëel duel, ook nog eens aan. Mooi en aardig maar een, met alle respect, fijne situatie is het natuurlijk niet. Zeker nu Margriet op bezoek komt, die, net als wij, ook kampen met diverse blessures en daardoor met liefst 5 spelers jonger dan 20 jaar in de basis begon maar wel uit de laatste 3 wedstrijden 5 punten haalde. Helvoirt begon echter sterk aan de wedstrijd en na 6 minuten was er een misverstand tussen Margriet keeper Dennis van Ballegooij en aanvoerder Roy Govers. Beide tastte mis op een bal van Luke maar Roel kon niet profiteren. Na een kwartier spelen belandde een vrije schop van Koen in een vol 16 metergebied waarbij een Margriet speler de bal zomaar in de voeten van Nick speelde en in de lange hoek van Ballegooij wist te kloppen; 1-0. De 1-0 was nog maar amper genoteerd of verdediger Govers speelde te kort op z’n mede verdediger. Rico onderschepte, bediende Roel die vervolgens Nick een niet te missen kans bood; 2-0. In de 21e minuut kwam Margriet voor het eerst voor het doel. Morris Landman werd alleen op Stefan gestuurd maar Stefan kon er een corner van maken. Na de 2-0 ging het minder met Helvoirt en beter met Margriet en in de 34e minuut liet Koen zich te makkelijk wegzetten door Kay van den Haterd die vanaf de achterlijn voorgaf en Ramon Verbiezen kon makkelijk inschieten; 2-1. Verbiezen lijkt zich zo wel thuis te voelen in Helvoirt. Afgelopen april bij de Brabant Cup wedstrijd scoorde hij 3x in 6 minuten tijd en ook nu scoorde hij in Helvoirt. 4 minuten later ging Luke in de fout en kon van den Haterd na een aantal fraaie acties nog schieten maar Stefan redde wederom prima. Hoewel deze fase Margriet de betere was schoot Rico nog uit een moeilijke hoek op de lat. In de 43e minuut trapte 2 Helvoirt spelers bij een corner naast de bal en dat bood nu Teun van Grunsven een vrije schietkans en weer redde Stefan en ook in de rebound had hij een antwoord. Uit de corner die daarop volgde werkte Helvoirt de bal weg en kon Collin ineens op het doel van Margriet afgaan. Hij lobte van 20 meter tegen de paal en de goed meegelopen Roel kon in de rebound de bal alsnog hoog inschieten; 3-1, wat ook meteen de ruststand was, al had het dus ook 2-3 kunnen staan.

Net na rust speelde doelman van Ballegooij te kort terug op een verdediger waarop Roel profiteerde en vervolgens een vrije trap verdiende omdat hij door Jorn van Bakel onderuit werd gehaald. Die werd vervolgens door Luke fraai in de hoek gekruld; 4-1. Maar toch kwam er weer slecht nieuws. Steyn werd in de 1e helft behoorlijk aangepakt door een speler van Margriet en na een volgende felle tackle moest hij na 52 minuten met een enkelblessure het veld verlaten. Margriet probeerde de schade te repareren maar had ook pech. Landman zag z’n knal in de korte hoek door Stefan worden gered en in de 69e minuut schoot Stijn tegen Jeffrey van Vlijmen aan en die bal klutste vervolgens tegen de paal. Het jonge Margriet begon langzaam op te raken en in de 70e minuut besliste Helvoirt zo goed als zeker de wedstrijd. Stefan stuurde met een uittrap Tim op van Ballegooij af, legde af op Collin die de 5-1 op z’n naam wist te zetten. Het was gelijk z’n laatste actie want hij werd meteen gewisseld. Daarna kopte Menno een voorzet van Nick voorlangs en zag Nick keeper van Ballegooij z’n vrije trap tot corner verwerken. 6 minuten voor tijd wist Roel na een actie Nick te vinden die uit de draai van Ballegooij dan toch voor de 3e keer verschalkte; 6-1. Daarna gunde Roland Tim Slegers, 18 jaar, z’n officiële debuut in het 1e elftal en in de 86e minuut liep Helvoirt nog uit naar 7-1. Roel, samen met Nick en Tim V toch wel een van de beste op het veld vandaag, stuurde Rico op van Ballegooij af en rondde uiteindelijk ook af; 7-1. In de 89e minuut ging Roel nog alleen op het Margriet doel af, gunde Rico z’n 2e treffer maar Rico schoot, misschien wel door lichtzinnigheid, voor open doel over. 8-1 werd het dus niet maar 7-1 betekende wel een evenaring van de grootste zege in de 2e klasse van Helvoirt. Dat was op 23 maart 2014 toen Marvilde met 6-0 werd geklopt. Nu dus 7-1 tegen Margriet op deze koude, maar zonnige 26 november.

Zo is de eerste thuiszege in de competitie een feit en is er ook aan het vertrouwen gewerkt. Maar toch wel weer een blessure erbij en weer bij een verdediger helaas. Want we missen al veel verdedigers. Volgende week gaan we op bezoek bij BVV/Timmermans Infra. Tot volgende week.