Helvoirt 6 - Helvoirt 4 4-0

Groep 3 1

3 mei 2018 20:00

Helvoirt 6 wint bekerderby van Helvoirt 4 en gaat naar de finale: 4-0

Helvoirt 6 gaat VV Helvoirt vertegenwoordigen in de bekerfinale op zaterdag 2 juni bij TSV Gudok. Onder het toeziend oog van ruim 300 toeschouwers won het 6e met 4-0 van het 4e. Het werd de avond van Paul Schellekens die de gehele productie voor z’n rekening nam.

Het was misschien wel de meest besproken wedstrijd in een week tijd. De bekerderby van Helvoirt: Helvoirt 6 – Helvoirt 4. Alleen al ook getuige het feit dat de spelers en begeleiding van het 6e en 4e samen al goed zijn voor meer dan 5000 wedstrijden in Helvoirt 1, om maar iets te noemen. Al hebben niet alle spelers van beide elftallen in het 1e gespeeld. Ook is Helvoirt 6 – Helvoirt 4 de laatste jaren de strijd om de felbegeerde Zus van Drunen Bokaal, maar nu stond er de finale van een heel andere bokaal op het spel, die van de KNVB. Bovendien waren beide coaches Alwin Heeren (van het 6e) en Jan van de Ven (van het 4e) positief gestemd om de finale van de beker te bereiken en waarom ook niet. In 2018 hebben beide teams tot nu toe al hun wedstrijden gewonnen en waren daarin ook behoorlijk productief. Al verdeelde het 4e meer z’n doelpunten over de nodige wedstrijden. Want waar het 6e af en toe met dubbele cijfers won, wist het 4e vaak 3, 4 of 5 doelpunten te scoren. We konden dus wel de nodige doelpunten verwachten. Ook zijn beide teams nog in de race voor de dubbel, het kampioenschap en de beker. Wie houdt er na deze wedstrijd dus nog uitzicht op 2 prijzen? Zo tegen 19:00 druppelde iedereen het sportpark binnen en de psychologische oorlogsvoering begon zich al een klein beetje af te spelen. Ook in de vorm van, wie is nu de favoriet? De meeste mensen die uw verslaggever sprak durfde het 6e te zeggen omdat zij iets jonger zijn dan de mensen van het 4e. Maar het 4e heeft wel de nodige spelers in de gelederen die vele jaren toch op een hoger niveau dan de spelers van het 6e hebben gespeeld en dat zou misschien, ondanks de leeftijd, ook het verschil kunnen maken was de meest gemaakte opmerking. Een echte favoriet was er dus niet echt aan te wijzen. Als net voor 20:00 het eerste fluitsignaal van de 17 jarige scheidsrechter Bram Teurlinx klinkt is ook te zien dat over publieke belangstelling niet te klagen was. Ruim 300 mensen waren afgekomen op deze unieke bekerwedstrijd. Het was bovendien ook heerlijk weer. Toch moesten beide teams wel een belangrijke speler missen vanwege vakantie. Alex Bertens moest bij het 4e verstek laten gaan en Corné Scheffers, die in de winterstop verkaste van het 1e naar het 6e, zat ook in het buitenland. En hoewel het 6e op papier een thuiswedstrijd speelde, kozen ze er toch voor om in de zwarte uitshirts te gaan spelen en speelde het 4e in het blauw wit. Het was het 4e elftal dat het beste uit de startblokken kwam. Zo zag het in de 5e minuut een doelpunt uit een hoekschop worden afgekeurd vanwege een overtreding. En in de 10e minuut zag Alex Wolters Helvoirt 6 keeper Jurre van Wijk wat voor z’n doel staan maar hij zag z’n inzet net over het doel gaan. Na een kwartier spelen noteerde het 6e z’n eerste kansje. Paul Schellekens ging een 1-2 aan maar schoot naast. Naarmate de 1e helft vorderde ging het initiatief richting het 6e maar tot echt grote kansen leidde het niet. Het 6e werd voornamelijk uit hoekschoppen gevaarlijk. Maar echt grote kansen waren er niet te noteren. Het werd beide doelmannen ook niet echt lastig gemaakt. Toch viel halverwege de 1e helft het doelpunt voor het 6e. Guus Busser kon in vrije positie de bal aannemen en schieten maar besloot om ineens te schieten en dat ging niet goed. Toch kon hij de bal nog wel terugleggen op de inkomende Paul Schellekens en die knalde de bal vol overtuiging in de bovenhoek achter Helvoirt 4 doelman Hein Hoppenbrouwers. De ruststand was hiermee genoteerd. Ook na rust begon het 6e het beste aan de wedstrijd en het was Paul Schellekens die na 58 minuten de grote kans kreeg op 2-0. Hij werd door Erik van Laarhoven met een mooi steekpassje vrij voor Hein Hoppenbrouwers gezet maar schoot op de binnenkant van de paal. Na een uur spelen de grootste kans voor het 4e. Het was Frank Pullen die de voorzet van Ton van Son ineens in de korte hoek schoot en Jurre van Wijk wist met een uiterste krachtsinspanning de aansluitingstreffer van het 4e te voorkomen. In de 68e minuut verdubbelde het 6e de voorsprong en het moest gezegd, de mooiste goal van de avond. Het 4e werkte een vrije schop vanaf de zijlijn nog wel weg maar Paul Schellekens stond op de rand van de 16 de bal op te wachten en nam de bal vervolgens in een keer uit de lucht vol op z’n pantoffel en de bal verdween pardoes in de kruising. Had het 6e nu het beslissende gaatje geslagen? Of beschikt het 4e nog over veerkracht. Dat laatste was wel het geval, het 4e probeerde het wel maar het 6e gaf eigenlijk niets meer weg in de 2e helft. Het 6e was in de uitbraak zelfs dichtbij de 3-0. Nadat Paul Schellekens werd diep gestuurd, liet hij Guus Busser voor de 3-0 aantekenen maar het blok van Ferry Mallo voorkwam dat. Daarna had het 4e wederom pech want Ron Pieterse schoot op de paal. En waar het 4e tot 2x toe dichtbij het terugbrengen van de spanning in de wedstrijd was, sloeg het 6e vervolgens opnieuw toe. En wederom was het Paul Schellekens die het net vond. Hij werd opnieuw op Hein Hoppenbrouwers afgestuurd, raakte opnieuw de binnenkant van de paal, maar nu ging hij er via de paal wel in en met nog 11 minuten op de klok zou dit normaliter de definitieve beslissing in de wedstrijd kunnen zijn. Dat was het ook, al deed Paul Schellekens er zelfs nog een vierde treffer bij toen hij zelf een aanval opzette, een 1-2 aanging met Koen van den Brand, om vervolgens Hein Hoppenbrouwers met een lage schuiver te kloppen en daarmee de eindstand op 4-0 te bepalen. Nu was 4-0 misschien ietsjes te veel van het goede, maar het 6e elftal boekte over 90 minuten gezien een verdiende overwinning. Na afloop was het nog lang gezellig in de bomvolle kantine. Het 4e kan zich dus gaan concentreren op de competitie, het 6e blijft nog op 2 fronten actief. Maar de VV Helvoirt kon weer terugkijken op een mooie avond met een mooie wedstrijd.