31 maart 2019 11:30

Accommodatie

Onbekend

Helvoirt VR1 pas na rust ruim voorbij Teisterbanders: 0-5 winst

Het eerste was vrij, dus besloot de verslaggever daarvan eens een bezoekje te gaan brengen bij de voetbalvrouwen ven Helvoirt. Ook die zijn aan een, boven verwachting, uitstekend seizoen bezig en ook bij hun dienen enkele jeugdige speelsters zich aan. De VR1 gingen op deze zondag op bezoek bij Teisterbanders. Dat klinkt als een attractie in een pretpark, maar dat is in Kerk-Avezaath. En dat is zo’n plaats waarvan men in Helvoirt denkt: waar ligt dát dan? Als we zeggen dat het ligt in de Betuwe bij Zoelen, Kapel-Avezaath en Erichem weet u vast wel genoeg. De VR1 was in de eerste helft wel duidelijk de baas, toch was Teisterbanders het dichtstbij het openingsdoelpunt toen een inzet voorlangs ging. De VR1 speelde de mogelijkheden slordig uit in de eerste helft. Pas na 35 minuten kon Samantha vrij schieten, maar ook deze inzet ging voorlangs. Pas na rust wist VR1 dan toch het net te vinden. Inta kon vanaf randje 16 dan toch de keepster passeren met een goed geplaatst schot. De ban was gebroken, want amper drie minuut later kon Isa, een van die jonge speelsters (15 jaar), de strakke voorzet van Inta (ook nog maar 18 jaar) binnenlopen. Samantha pikte ook haar doelpuntje mee toen ze op de keepster werd afgestuurd en via een been van de tegenstander was de 0-3 een feit. Daarna poeierde Samantha nog een schot op de kruising. Uit de doeltrap die daarop volgde, kreeg Inta de bal zomaar in de voeten gespeeld en na 2 vrouwen te hebben uitgekapt, vond ze de verre hoek: 0-4. En dat in 6 minuten tijd. Er werd nu duidelijk afstand genomen van Teisterbanders. Toch kwam de thuisploeg nog dichtbij een doelpunt toen Lieke (ook iemand die nog maar 16 jaar is) miszat bij een hoekschop en de inzet die volgde eindigde op de paal. Aan de andere kant was Samantha attent in de rebound nadat de keepster het schot van Isa half verwekte: 0-5. Maar de VR1 lieten het duidelijk na om er meer te maken. Zelfs Tamara had een doelpunt op haar schoen en Samantha schoot voor open doel nog op de paal. Bij 0-5 bleef het, een goede overwinning en volgende week in Helvoirt de return. Dan hopelijk ook op een beter veld, want op dit hobbelveld was van goed voetbal weinig sprake.